Известие

Collapse
No announcement yet.

Накъде отива Алфа Ромео!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение

Яд ме е, че маркетолозите не са автомобилни манияци, а манияци на сухите цифри
    В противен случай ще ги уволнят.

Дискусията прекалено дълго се задържа в рамките на разумния спор и добрия тон, време си беше да я омажем както си знаем. Разбрахме кои са фенове и кои не, разбрахме, че най-големите баровци карат осемгодишни дизелови комбита и останалите нямат право да се обаждат.

Само не разбрах, ако спортните коли са вече отживелица, що ми е да дам 40 бона за Алфа, като и с Логан за 15 бона ще се возя, ако нямам потребност всички да разберат колко голям баровец съм.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
      Потребителя купува каквото му наложиш.
      С едно правилно промиване на мозъка ще ти продадат ладата за мерцедес.
      Например, като напишеш 1000 поста в тоя форум , че Жулиета и Мито са супер мега яки защото си ги карал и си се возил и хората , които четат започват да си мечтаят за тая кола и да ти вярват

Яд ме е, че маркетолозите не са автомобилни манияци, а манияци на сухите цифри
      Тотално не съм съгласен. С "промиване на мозъци" можеш да продадеш скъпо некачествен продукт, но с много слаб успех и за много кратко време. Има си цяла наука маркетинг, която се занимава с изследване на пазара и нагласите на купувачите. Не продавача определя стоката - пазара я изисква или отхвърля. Няма такова нещо като промиване на мозъци.

ами и Clio RS (45 000 лева) и Megane RS (53 000 лева) са по-добри от "алфовите" им аналози.... и то не с малко
      отново е въпрос на вкус и предпочитания. Мито КуВе с какво е по-лошо от Клио РС? Няма да го смачка ли? ха! ще го поцепи! Рено Меган РС е адски грозен автомобил и е точно конкурент на Жулиета КуВе. Въпрос на предпочитания е коя марка ще избере потребителя. Да, по евтини са. Ама то и Лотус Ексиж е доста по-евтин от М3 ама това прави ли го по-добър автомобил? Въпрос на предпочитания.

---------- Post added at 14:31 ---------- Previous post was at 14:25 ----------

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
      В противен случай ще ги уволнят.

Дискусията прекалено дълго се задържа в рамките на разумния спор и добрия тон, време си беше да я омажем както си знаем. Разбрахме кои са фенове и кои не, разбрахме, че най-големите баровци карат осемгодишни дизелови комбита и останалите нямат право да се обаждат.

Само не разбрах, ако спортните коли са вече отживелица, що ми е да дам 40 бона за Алфа, като и с Логан за 15 бона ще се возя, ако нямам потребност всички да разберат колко голям баровец съм.
      А ти какво спортно виждаш в кола 150 коня?!? И защо сравняваш различни категории коли? Разликата между Алфа и Дачиа освен в динамика се измерва и в лукс, поведение на пътя, сигурност и още много неща. Нямат нищо общо тези коли. В случая дали ще си купиш Клио РС или Мито КуВе си зависи само от теб. Ако искаш Алфа ще си вземеш Алфа.

Какво значи кои са фенове и кои не? Какво определя фенщината? Дали се кефиш на новите модели или не или дали караш само стари алфи? мне, не мисля. Фенщината си е фенщина. Не може да се опише - или я имаш или не.
      няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

• Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
        Мито КуВе с какво е по-лошо от Клио РС? Няма да го смачка ли? ха! ще го поцепи! Рено Меган РС е адски грозен автомобил и е точно конкурент на Жулиета КуВе.

http://www.evo.co.uk/features/featur..._cooper_s.html

прочети последните редове на теста... смях

"Clio 200 and Mini Cooper S on this occasion made the efforts of the Alfa and Fiat seem like lame tributes indeed to their very fast badges"
        Last edited by ne0; d.m.y г., 16:44.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
        Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

• Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение

http://www.evo.co.uk/features/featur..._cooper_s.html

прочети последните редове на теста... смях

"Clio 200 and Mini Cooper S on this occasion made the efforts of the Alfa and Fiat seem like lame tributes indeed to their very fast badges"
          И кво общо има Рено Клио Гордини 200 със стоково Клои РС? молим да сме точни!

Comment

И кво общо има Рено Клио Гордини 200 със стоково Клои РС? молим да сме точни!
            Гордини е само цвят и емблеми (ако не си запознат).... поне да беше прочел статията

оп и нещо към нещата заради които пиша...

http://www.youtube.com/watch?v=9O9PPuZD_r0
            Last edited by ne0; d.m.y г., 17:01.

Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

• Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
              Гордини е само цвят и емблеми (ако не си запознат).... поне да беше прочел статията

оп и нещо към нещата заради които пиша...

http://www.youtube.com/watch?v=9O9PPuZD_r0
              Прав си. Статията съм я чел много отдавна, пиленце. По неведоми причини сравнявах Митко с предишната генерация на Клио РС, която му е равностойна. Честно казано не можах да намеря цена на новото клио РС.
              Но въпреки това конкретно ревю бих взел Мито КуВе, а не клио РС, особено с новата муцуна....въпрос на вкус.
              Last edited by bouncer; d.m.y г., 17:15.

Comment

• офф топик.. клиото е по-скъпо май... Иван да каже... мисля даже и е карал такова

Феновете на Рено казват, че Клио 182 (нe 197, по-старото) е най-якото клиооооо миткото е далеч и зад него

......... пак до емблемата стигнахме........ Само че на мен зад емблемата ми се ще да има и малко повече.... а не последното изречение на теста
                Last edited by ne0; d.m.y г., 17:38.

Comment

• Е да де, ама има някакъв ужасен чар в Мито. Хем гледа супер оцъклено, хем има стойка. Харесва ми. Иначе най-якото Клио е Клио V6

ИСтината за мен е, че марката ни изживя доста тежък период, но се възстановява. Смея да твърдя, че започва да се връща към спортните си корени и 1750 ТБИ мотора е много добър пример за това. Да, далече сме от спортните постижения и модели и вече го няма превъзходството на Алфите над всички други конкуренти, но мамка му Алфа Ромео започва да се съвзема. Говори се за 4Ц, за задно предаване. Кооперацията с Крайслер наистина може да е трамплин за марката към нови висини - платформи, двигатели, технологии. Американския пазар е необятен и ако предложат достатъчно добри модели може да изкара Алфа отново в редиците на първенците.

Comment

• така сме се засилили назад към традиците. че въпростният мега мотор го произвеждат тия ми ти хора http://www.fptpowertrain.com/

ей имайте предвид че хамериканците не са наще глупаци дето ша на оправят

Comment

• Е кой да го призвежда бе Ненко? Кока кола? Кво да правиме? Нормално е в една голяма холдингова структура да се ползват общи ресурси. Така са преценили, така са направили. Не разбрах, лош ли е двигателя?

Я прочети тука кво пише отпред:
                      Last edited by bouncer; d.m.y г., 17:54.

Comment

Не разбрах, лош ли е двигателя?
                        ми по тая ти логика да си вземем матор от волво например или БМВ най-добре..... ооо сори те на БМВ са "неправилно разположени"

....пише Фиат На феррарито ама номер 5.......РЕНО са ШАМПИОНИ
                        Last edited by ne0; d.m.y г., 17:57.

Comment

• Не си вземаме матор на външна марка, а холдинга майка произвежда двигател за марките си. Ако бехме част от БМВ сигурно щеше да има двигатели от БМВ. Няма нищо по-нормално от това различните автомобилни марки на един холдинг да използват еднакви агрегати.

Нека Рено са шампиони, пък Ферари да са след тях. Ти какво би си купил Ферари или Рено? Айде кажи че 458 Италия е Фиат Браво на стероиди! Плюс това те рено са шампиони, ама имаше един доооооооста дълъг период, в който Ферари мачкаше, а останалите се бореха за второ място.
                          Last edited by bouncer; d.m.y г., 17:59.

Comment

Не си вземаме матор на външна марка, а холдинга майка произвежда двигател за марките си. Ако бехме част от БМВ сигурно щеше да има двигатели от БМВ. Няма нищо по-нормално от това различните автомобилни марки на един холдинг да използват еднакви агрегати.
                            да де мама ама нали уж за Алфа Ромео си говорихме ??????? ти тука за Фиат Мотори.... Опел Мотори... Рено шампиони

незнам дали знаеш ама аз Подкрепям лотус рейсинг (Тийм Лотус) и сега подкрепям и рено,,,,,, и ШУМИ.... ферари са пръдни последните сезони.... мещо не ма кефят толкова
                            Last edited by ne0; d.m.y г., 18:02.

Comment

• Е като е част от Фиат групата ти кви мотори искаш да слагат? 1750 ТБИ е направен за Алфа, но се слага и в други марки на групата.

Рено не са шампиони, мама, Ред Бул са. Аз отбор на Рено във Формула 1 не виждам да го ева. Ферари имат два сериозни проблема - надежността и пилотите! Аз искам да видя Фетел във Ферари от адски много врме. Тоз некадърник Маса не знам що го държат! Искам си Еди Ървайн също! Е това е пилот и класически изрод.

То и Пежо мачка на 24 часа ма една читава кола немат. Ай да не си говорим глупости!
                              Last edited by bouncer; d.m.y г., 18:07.

Comment

• Добре де... а без ич?
                                Маскирани фиати били, ама не знам що в 146 ми е няколко пъти по-сгодно от Типо или Браво от същата година.
                                За 156 и Марея (или там който беше аналога, че не им помня имената на изуст) изобщо не ща и дума да отварям.
                                159 и Брера с какво ще ги сравниме?
                                Единствения им недостатък е, че са тежки като слончета... е това да им е кусура, на коли от времето в което от всички марки се пропищява.
                                Мерцедес, дето бяха икона на автомобилизма си плюха на качеството... ние почти загиналата марка искаме да вдигаме на анаболи.
                                Новите оцъкленичета са сериозно нефотогенични, но на живо колкото повече ги виждаш, по-симпатични ти стават.

Проблема е другаде... ФИАТ си имат Ферари и Мазерати за спорт и лукс, Алфа и Ланча просто трябва да им намерят мястото и облика.

Е тук е въпроса, дали е по-добре оцъкленичета докато го намерят или фалита, защото без окрупняване автомобилните производители в днешно време - просто фалират.
                                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                                X